Ecole de devoirs Don Bosco Télé-Service asbl (huiswerkhulp)

Het jeugdcentrum Don Bosco Télé Service vangt kinderen en jongeren tussen 6 en 15 jaar op, is actief op vlak van pedagogie, onderwijs, cultuur en burgerparticipatie en zorgt voor ondersteuning en begeleiding tijdens de schooljaren.

Het centrum werd in 1998 opgericht samen met Espace Social Télé-Service en de Congregatie der Salesianen en vangt iedere dag 60 kinderen en jongeren van het lager en middelbaar onderwijs op. Op maandag, dinsdag en donderdag tussen 15u25 en 18u30; en ’s woensdags van 14u tot 17u voor socioculturele activiteiten voor 6-12-jarigen.

De huiswerkschool biedt een reeks activiteiten aan voor kinderen en jongeren, gericht op hun ontwikkeling (psychologisch, lichamelijk, emotioneel en sociaal) aan de hand van projecten en tal van workshops (sport, koken, vrije expressie en creatieve workshops zoals schilderen, tekenen, theater, knutselen, …) en activiteiten die hen aanmoedigen om hun volle potentieel te ontwikkelen. Er wordt hierbij steeds rekening gehouden met het kind en zijn eigen tempo. We stimuleren het samenleven en zin voor burgerschap, met inachtneming van de verschillende culturen.

Voor kinderen met leermoeilijkheden zijn er ook bijlessen, ludieke en pedagogische activiteiten en psychosociale begeleiding voor gezinnen die daartoe een aanvraag doen.

Het vakantiecentrum biedt stages aan voor 6 à 12-jarigen tijdens de schoolvakanties.

Op zoek naar vrijwilligers

We zoeken vrijwilligers voor het begeleiden van kinderen en jongeren bij hun huiswerk en onze verschillende ateliers. Heb je een namiddag vrij? Aarzel niet om ons te bellen op het nummer 02 219 13 57 of 0498 17 80 46.

Partners

Espace Social Télé-Service, ONE, de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), de Federatie Wallonië-Brussel, SCI France et Belgique, Cohésion Sociale, Arc-en-ciel, Koning Boudewijnstichting, de stad Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, het platform Papenvest.

Téléchargements

Rien de disponible pour le moment.

Pas de documents disponibles.

Openingsuren

Lager onderwijs

Maandag, dinsdag, donderdag: 15u25 -17u
Woensdag (socioculturele activiteiten voor 6 à 12-jarigen): 14u-17u

Middelbaar onderwijs

Maandag, dinsdag, donderdag: 17u-18u30

Contact